Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


L’església de Sant Jaume Apòstol de Riudoms, declarada Bé Cultural d’Interès Nacionalenviar a un amigoLa Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya ha declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) l’església de Sant Jaume Apòstol de Riudoms, en la categoria de Monument Històric, i la delimitació del seu entorn de protecció.

L’entrada de l’església en el Registre de Béns Culturals d’Interès Nacional i en el Registre General de Béns d’Interès Cultural de l’Administració de l’Estat, obrirà la possibilitat d’accedir a ajuts per a la rehabilitació d’aquest temple.

L’església de Sant Jaume Apòstol de Riudoms data del segle XVII. L’any 1588 es va posar la primera pedra i es va inaugurar el 1617. L’obra va anar a càrrec de l’arquitecte Pere Blai i també dels constructors de l’església d’Ulldemolins, amb la qual té una gran similitud. Es tracta d’una església de gran amplada, d’una nau i capelles laterals que es comuniquen, i capçalera poligonal. La façana, molt singular, és formada per dos cossos i presenta una sobreposició d’ordres arquitectònics: dòric, al portal; jònic, al primer pis, icorinti, al segon, amb fornícules buides d’imatges. Remata el conjunt una façana principal amb la representació de la Justícia i, sobre la porta, un escut ovalat de Riudoms.