Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Siurana celebra amb devoció i agraïment el seu Jubileuenviar a un amigoCom cada any, el dia 9 maig, el poble de Siurana ha celebrat el Jubileu en què es venera santa Maria de Siurana, també anomenada popularment Mare de Déu de l’Aigua. Antigament era venerada per molts fidels dels pobles del Priorat i de les muntanyes de Prades que en temps de sequera acudien a ella en romiatges de pregària per a demanar que la pluja fes fecundar els seus camps.

Fidels a aquesta cita anual els pobles del Priorat s’hi han fet presents per a celebrar el Jubileu després de l’ensurt provocat per la caiguda d’un llamp el passat diumenge 29 d’abril que va provocar nombrosos desperfectes al poble, sobretot a l’Església de Santa Maria. «En primer lloc hem de donar gràcies a la Mare de Déu perquè malgrat les destrosses que va ocasionar no va ferir ningú», va dir el Sr. Arquebisbe, en l’homilia. Mons. Jaume Pujol també va destacar els moments més significatius de la vida de Maria com a exemple a seguir pels creients. «Si busquem a Maria trobarem necessàriament a Jesús i aprendrem sempre amb major profunditat el que hi ha en el cor de Déu. [...] No desaprofiteu aquest amor dolç i tendre que Ell us té», va dir.

La celebració de l’eucaristia a l’església de Santa Maria de Siurana, presidida pel Sr. Arquebisbe, va ser concelebrada per Mn. Miquel Castillejo, rector dela Parròquia; Mn. Josep Maria Alegret, arxiprest del Priorat i Mn. Antonio Rosario, rector de les parròquies de Gratallops, Poboleda i La Vilella Alta. Entre les autoritats civils hi va assistir el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jordi Agràs i l’alcalde de Cornudella de Montsant, Sr. Salvador Salvadó, entre d’altres. 

Després de dinar, el rés del rosari a l’església de Santa Maria de Siurana va iniciar l’acte de la tarda amb la processó amb el Santíssim Sagrament des de l’església fins a dalt el castell, des d’on el Sr. Arquebisbe va impartir la tradicional benedicció dels termes. El Jubileu es va cloure amb la reserva del Santíssim a la mateixa església.

Fotografies: Xavier Castillejo