Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


La Facultat de Teologia de Catalunya celebra el seu 50è aniversari amb una Jornada commemorativaenviar a un amigoLa Facultat de Teologia de Catalunya (FTC) ha iniciat aquesta celebració amb una eucaristia presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan-Josep Omella, i concelebrada per tots els bisbes de Catalunya i Mallorca, entre els quals hi havia el Sr. Arquebisbe i preveres de la nostra arxidiòcesi. Seguidament a l’Aula magna de la Facultat, l’acte commemoratiu ha comptat amb una conferència  pronunciada pel Prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, l’arquebisbe Lluís F. Ladaria Ferrer, jesuïta mallorquí, sobre el tema «Fer teologia en el context universitari i cultural del segle XXI». L’acte es va tancar amb la projecció d’un vídeo commemoratiu dels 50 anys de la FTC i un refrigeri.

Més de dos mil alumnes

La Facultat de Teologia de Catalunya, que compta amb una seu a Barcelona i cinc centres vinculats a Girona, Tarragona, Vic, Lleida i Mallorca, ofereix, grau i màster en Ciències Religioses, per a laics, i el grau, màster i doctorat en Teologia, cursat fonamentalment per seminaristes.

Un total de 2.200 alumnes, religiosos i laics, estudien actualment en la Facultat de Teologia de Catalunya. El degà de la Facultat de Teologia, Dr. Joan Planellas, ha defensat la plena vigència dels estudis de teologia i ha indicat que a la Facultat s’ensenya «diàleg amb el món, no només intraeclesial, sinó també amb la cultura i altres ciències».

La Facultat de Teologia va ser erigida canònicament per la Congregació per a l’Educació Catòlica el 7 de març de 1968, sota el nom de Facultat de Teologia de Barcelona, i comptava amb dues seccions, Sant Francesc de Borja, amb seu a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), i Sant Pacià, amb seu al Seminari Conciliar de Barcelona. En el curs 1982-1983 va començar un procés de remodelació de la Facultat, i, a partir de l’any 1984, va desaparèixer l’estructura dividida en dues seccions i l’única seu va passar a ser la de Barcelona i amb nom de Catalunya.

La sessió commemorativa ha comptat amb la presència del rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, Dr. Armand Puig, el P. Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, el president de la Unió de Religiosos de Catalunya, P. Màxim Muñoz, i el director general d’Afers Religiosos, Sr. Enric Vendrell, entre d’altres.