Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Les parròquies de l’arxiprestat del Tarragonès Llevant participen en la tradicional romeria a Montserratenviar a un amigoProp de cent-cinquanta pelegrins de l’arxiprestat del Tarragonès Llevant, entre els quals més de cinquanta adolescents i joves, han participat aquest darrer cap de setmana, els dies 3 i 4 de març, en l’anual romeria a Montserrat.

L’itinerari dels joves va començar amb una excursió pel camí dels Degotalls fins arribar al Monestir de Sant Benet de Montserrat on una germana benedictina va explicar-los el sentit de viure en comunitat i de posar els propis dons al servei dels altres. Les diferents dinàmiques, jocs i els moments de pregària també els va ajudar a entendre com l’Església és una «Comunitat de comunitats».

D’altra banda, la xerrada als membres de la Romeria la va fer el P. Joan M. Mayol, rector del Santuari, qui va repassar els diferents pobles de l’arxiprestat marcant l’arrelament de la devoció a la Mare de Déu de Montserrat, sobretot arran de la seva proclamació com a patrona de Catalunya i la seva entronització.

L’endemà diumenge, dia 4 de març, tots els pelegrins van iniciar el dia participant en el Viacrucis per la muntanya i, a les onze, van participar a la missa conventual on, com ja és tradició, cada poble va portar la seva ofrena.

40 anys de la coral Santa Rosalia de Torredembarra

Coincidint amb la romeria arxiprestal la coral Santa Rosalia va oferir un concert a la Basílica de Santa Maria de Montserrat interpretant Cantate Domino, Laudate Domini i la missa Brevis a Santa Rosalia, una obra composada per l’autor vendrellenc Albert Solé. Finalment, el cant del Virolai, als peus de la Mare de Déu, va posar el punt i final a aquest concert que ha estat l’inici de la celebració d’aquest aniversari.

El proper diumenge dia 11, a les 11.00 h, hi haurà una missa d’acció de gràcies a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol de Torredembarra i un acte de reconeixement a tots els cantaires que han estat a l’entitat, al Pati del Castell de la vila.