Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Aquest diumenge dia 19 de novembre se celebra la I Jornada Mundial dels Pobresenviar a un amigoAmb el lema «No estimem amb paraules sinó amb obres», aquest diumenge dia 19 de novembre se celebra, per primera vegada, i per voluntat del papa Francesc, la Jornada Mundial dels Pobres. Aquesta data, fixada al final del Jubileu de la Misericòrdia i que se celebrarà cada tercer diumenge del mes de novembre, pretén fer-nos veure que «els pobres no són un problema, sinó un recurs al qual acudir per acollir i viure l’essència de l’Evangeli.»

En el seu missatge per aquesta Jornada, el sant pare Francesc recorda que l’atenció als pobres ha estat sempre en l’Església una constant des dels seus inicis tot recordant les moltes pàgines de la història que s’han escrit per cristians que, amb tota senzillesa i humilitat, i amb el generós ingeni de la caritat, han servit als germans més pobres, afirma citant l’exemple de sant Francesc d’Assís.

També alerta als cristians a que no val una bona obra per a tranquil·litzar la consciència sinó que és necessari anar a »trobar els pobres, mirar-los als ulls, abraçar-los i fer-los sentir l’escalf de l’amor que trenca el cercle de la soledat». «[...] En efecte, la pregària, el camí del discipulat i la conversió troben en la caritat, que es transforma en compartició, la prova de la seva autenticitat evangèlica», assegura.

«[...] La pobresa significa un cor humil que sap acceptar la condició pròpia de criatura limitada i pecadora per a superar la temptació d’omnipotència, que ens enganya fent que ens creguem immortals. [...] És una actitud del cor que ens impedeix considerar els diners, la carrera, el luxe com un objectiu de vida i condició per a la felicitat», subratlla.

Materials per aquesta Jornada (CEE)

http://www.conferenciaepiscopal.es/19-noviembre-se-celebra-la-i-jornada-mundial-los-pobres