Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


L’Església de Sant Miquel Arcàngel de Montblanc estrena nova il·luminació interiorenviar a un amigoLa nova il·luminació, inaugurada aquest passat diumenge dia 12 de novembre, reduirà el consum energètic i millorarà la qualitat lumínica de l’interior del temple.

Aquest projecte, que ha requerit una inversió de 35.000 euros i ha estat finançada en gran part per la Fundació Endesa, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Montblanc i la mateixa parròquia de Santa Maria, ha consistit en canviar la totalitat de la instal·lació elèctrica per una d’última tecnologia, més adaptada a les necessitats actuals i futures de l’edifici, tals com la instal·lació d’un sistema d’il·luminació més eficient i moderna. Un cop realitzada la nova instal·lació s’han substituït els antics llums per un total de 87 focus nous de tipus LED que, a part de garantir una adequada il·luminació per als diferents usos que es poden donar a l’església, permeten destacar la seva bellesa arquitectònica i artística, especialment la de l’enteixinat medieval del sostre, un dels elements més singulars d’aquest temple.

 

L’Església de Sant Miquel destaca per ser un dels pocs exemplars que queden en peu d’edifici gòtic religiós amb coberta de fusta policromada amb dues teulades, mantingudes per arcs diafragmàtics de pedra. En els darrers deu anys s’ha realitzat el procés integral de restauració de l’edifici que ara ha culminat amb la nova il·luminació.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del plebà de Montblanc, Mn. Simó Gras; l’alcalde de la vila, Sr. Josep Andreu; el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Sr. Joan Olivella; el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Sr. Francesc Benet i representants de la Fundació Endesa.