Documents Conferència Episcopal Tarraconense

COMUNICAT DE LA REUNIÓ N. 196


Els dies 13 i 14 d’octubre de 2010 ha tingut lloc la reunió n. 196 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), al Seminari Conciliar de Barcelona i a la Casa d’Espiritualitat “Maria Immaculada”, de Tiana. La reunió ha estat presidida per Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbe de Tarragona, i hi han assistit tots els seus membres.

1.- En començar, després de la pregària inicial i de la salutació de Mons. Pujol, els bisbes han expressat novament al Sant Pare Benet XVI el seu agraïment per la visita que farà a Barcelona els pròxims dies 6 i 7 de novembre per dedicar el temple de la Sagrada Família i han posat en comú totes les activitats i iniciatives que s’estan duent a terme en cadascuna de les diòcesis catalanes perquè el màxim nombre de fidels pugui acompanyar el Sant Pare en aquesta ocasió. Per part seva, el cardenal Martínez Sistach els ha informat amb detall sobre els diferents moments de la visita, des de l’arribada a l’aeroport de Barcelona al vespre del dissabte 6, l’allotjament al Palau Episcopal, l’itinerari fins a la Sagrada Família, els diferents moments de la celebració litúrgica de la dedicació del temple, el rés de la pregària de l’Àngelus, al migdia, des de la façana del Naixement i la visita, a la tarda, a la institució diocesana del “Nen Déu”, on s’acull i es forma infants i joves amb síndrome de Down, i el posterior comiat oficial a l’aeroport, abans de retornar a Roma.

2.- Els bisbes han tractat també d’altres aspectes de l’actualitat eclesial, política i social, i en relació a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, han acordat fer pública una Nota, que s’adjunta com annex al present comunicat.

3.- En l’àmbit de la catequesi, i a proposta de Mons. Salinas, els bisbes han estudiat i aprovat, ad experimentum per un any, els nous Estatuts del Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC).

4.- En l’àmbit de la pastoral de la salut, els bisbes han tractat diverses qüestions, entre elles, i a proposta de Mons. Casanova, del programa de suport a les cures pal·liatives, per a l’atenció integral a persones amb malalties avançades.

5.- També en aquest àmbit, els bisbes han designat Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, com a nou responsable de la pastoral de la salut per part de la CET.

6.- En acabar, Mons. Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, ha invitat els bisbes a la inauguració de la nova seu de la cúria diocesana, el pròxim dissabte 23 d’octubre.
I així mateix ho ha fet Mons. Saiz, bisbe de Terrassa, invitant-los a la inauguració de la nova cúria d’aquesta diòcesi el dissabte 11 de desembre de 2010.

Barcelona, 14 d’octubre de 2010


196_Comunicat_CETcat.doc