Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Solivella celebra la festa del Sagrat Cor en un any significatiu, el 275è del vot de pobleenviar a un amigoCom ja és tradició des de fa 275 anys, el poble de Solivella, a la Conca de Barberà, ha celebrat a principis d’aquest mes de setembre, la festa del Sagrat Cor.

Nombrosos fidels es van congregar al temple parroquial en el dia d’aquesta festa per a renovar la devoció al Sagrat Cor que, enguany, al caure la festa en diumenge, es va passar al dilluns dia 10 de setembre.

La celebració es va iniciar amb l’eucaristia presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol i concelebrada pel rector de la Parròquia, Mn. Pere Fibla i d’altres preveres de l’arxiprestat o d’arreu de la diòcesi, especialment els que han estat anteriors rectors.

En l’homilia, el Sr. Arquebisbe va fer referència a la seva visita del passat mes de juny. «Ja us vaig donar el passat 10 de juny el privilegi que us havia concedit un dels meus predecessors. Celebrar 275 anys del vot popular al Cor de Jesús té una significació molt especial. És una prova que la fe s’ha transmès de generació en generació. En redactar el meu vot reconstruït penso no sols en aquest passat de fe, sinó també en el futur. Tant de bo siguem capaços de transmetre a altres els ensenyaments que nosaltres hem rebut dels nostres grans», va dir. A més, va afegir que aquesta festa «ens parla que l’amor de Déu és un amor sense límits».

La celebració, sostinguda en els cants pel cor parroquial, va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Solivella, Enric Capdevila; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el diputat provincial, Mateu Montserrat; i del director de la comissió executiva dels actes del Sagrat Cor, Dr. Josep M. Sans Travé, entre d’altres.

Al  vespre va tenir lloc la processó, presidida també pel Sr. Arquebisbe, amb el Santíssim Sagrament, pels carrers engalanats amb les catifes de flors. A més es va comptar amb deu capelles que representaven escenes de la Passió de Crist.

Conferències mensuals

Al llarg d’aquest curs la Parròquia oferirà diverses activitats, entre les quals hi ha la celebració dels primers divendres de mes, que tradicionalment s’ha dedicat al Sagrat Cor.  Després de cada celebració hi haurà una conferència per aprofundir en l’espiritualitat del Sagrat Cor. La primera serà el divendres dia 5 d’octubre.

 

Fotografies: Parròquia de Santa Maria de Solivella