Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Pelegrinatge de l’arxiprestat de Tarragona a Montserratenviar a un amigoAquest passat dissabte, primer de juliol, va tenir lloc una nova edició de la Jornada arxiprestal de les parròquies de Tarragona al Santuari de Montserrat coincidint amb la romeria que des de fa setanta-tres anys organitza la parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona.

La Jornada es va iniciar amb la participació a la missa conventual del monjos benedictins. En acabar la solemne eucaristia, a la sala de la façana, els va rebre el P. Ignasi M. Fossas, prior del monestir, el qual els va detallar alguns dels projectes de rehabilitació arquitectònica que el Santuari està realitzant així com també la celebració del mil·lenari del Monestir que s’escaurà l’any 2025.

Després del dinar de germanor, gaudiren de la taula rodona sota el títol «Sota la vostra protecció» —lema proposat enguany als pelegrins—, en la que es va comptar amb el testimoni personal d’un monjo, el rector del Santuari, P. Joan M. Mayol; un prevere, Mn. Jordi Figueras, rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona i una laica, Nati Murtra, de la parròquia de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Cada un d’ells va compartir en quins moments de la seva vida ha sentit la protecció de la Mare de Déu. La Jornada arxiprestal es va cloure amb el rés del Rosari, vespres i el cant dels adéus.