Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Pelegrinatge de la Parròquia de Santa Maria de Montblanc a Polòniaenviar a un amigoLa Parròquia de Santa Maria de Montblanc ha pelegrinat del dia 30 d’abril al 4 de maig a la terra de sant Joan Pau II.

Fruit de l’experiència de la Jornada Mundial de la Joventut de 2016 a Polònia, la Parròquia va creure que podia ser interessant. Han estat uns dies molt intensos, on no només han conegut millor el testimoni de sant Joan Pau II, sinó que també s’han deixat impregnar per la història d’un país que ha viscut amb tota la seva cruesa els embats del segle XX a Europa.

El pelegrinatge els ha portat a la casa natal de Joan Pau II, a Wadowice, amb el modern museu que han erigit a la seva figura, a la ciutat de Cracòvia i els seus diferents monuments, esglésies i carrers. Han visitat l’horror dels camps d’extermini, les conseqüències del nazisme i el comunisme a les ciutats i a la vida de la gent. I han pelegrinat al Santuari de la Divina Misericòrdia, i de la patrona de Polònia, la Mare de Déu de Czestochowa. Finalment, han visitat la ciutat de Varsòvia, tant el seu reconstruït barri antic, com les diferents parts de la Varsòvia comunista i post comunista.