Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


El Capítol Catedral lliura unes partícules òssies de l’arquebisbe Guillem de Torroja per a ser analitzadesenviar a un amigoEl Capítol de la Catedral de Tarragona, a instància de l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, ha fet entrega aquest dimarts, dia 24 d’abril, d’unes partícules òssies corresponents a les restes mortals de Guillem de Torroja, qui fou arquebisbe de Tarragona entre els anys 1171 i 1174. El lliurament s’ha fet al professor Carles Lalueza Fox, Doctor en Biologia i expert en l’estudi de l’ADN antic.

Les mostres es van exhumar el divendres, dia 20 d’abril, del sarcòfag ubicat al mur nord-est del transsepte de la Catedral, amb l’objectiu de procedir a les anàlisis i proves que es considerin oportunes per tal de comparar científicament el seu ADN amb les restes d’Arnau de Torroja, nascut a Solsona (Lleida) i traspassat l’any 1184, que arribà a ser el novè gran mestre de l’ordre del Temple. El seu sarcòfag es va trobar l’any 2016 mentre es realitzaven uns treballs de restauració a l’església de Sant Fermo Maggiore a Verona, Itàlia. 

La sessió s’ha efectuat a la sagristia de la capella de la Presentació i en representació del Capítol hi ha assistit el Dr. Antonio P. Martínez Subías, canonge responsable del Patrimoni artístic de la Catedral i Delegat diocesà; Mn. Joaquim Gras Minguella, canonge obrer i Mn. Josep Queraltó Serrano, secretari capitular.

Un cop realitzats els estudis pertinents les partícules òssies es retornaran al sarcòfag, ubicat a la Catedral, per tal d’incorporar-les a la sepultura del prelat Guillem de Torroja.