Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Nova exhortació ‘Gaudete et Exsultate’: una crida a la santedat en el món d’avuienviar a un amigoAquest dilluns, dia 9 d’abril, s’ha fet pública la nova exhortació apostòlica del papa Francesc, «Gaudete et Exsultate», sobre la crida a la santedat en el món contemporani.

Com constata el Pontífex a l’inici de l’exhortació «no es tracta d’un tractat sobre la santedat [...] sinó el meu humil objectiu és fer ressonar un cop més la crida a la santedat, procurant encarnar-la en el context actual, amb els seus riscos, desafiaments i oportunitats».

A través de cinc capítols el Sant Pare afirma que la santedat és tan diversa com la humanitat i que tots hi estem cridats «vivint amb amor i oferint el propi testimoni». Descriu dos subtils enemics de la santedat sorgits en els primers segles, el gnosticisme i el pelagianisme; i apunta alguns signes significatius de santedat en el món d’avui en forma de «cinc grans expressions d’amor a Déu i al proïsme» com són la perseverança, l’alegria i el sentit de l’humor, l’audàcia, la vivència comunitària i la pregària constant. En darrer lloc, el papa Francesc se centra en el do del discerniment davant les distraccions que existeixen i que el món les presenta com si fossin totes vàlides i bones. D’aquí que demani a tots els cristians a examinar diàriament la seva consciència en un diàleg sincer amb Déu.

Descarregar el resum de l’exhortació apostòlica »

Llegir l’exhortació » (versió en castellà)