Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Preveres i diaques de l’arxidiòcesi participen els Exercicis espirituals de Quaresmaenviar a un amigoDel 19 al 23 de febrer una vintena de preveres de l’arxidiòcesi van participar en els Exercicis espirituals, coordinats pel Secretariat de Serveis al Clergat, al Seminari Menor de Tarragona. Un temps de recolliment, silenci i pregària en aquest camí quaresmal.

En aquesta ocasió van ser conduïts per Mons. Joan Piris, bisbe emèrit de la diòcesi de Lleida. Mons. Piris va iniciar els Exercicis amb l’experiència d’Elies que en refugiar-se en una cova Déu li pregunta: «Què fas aquí, Elies?» (1Re 19,9), la mateixa pregunta que Déu fa als exercitants.

El bisbe emèrit de Lleida va definir els Exercicis espirituals com una «renovació del “Sí”» —de cada prevere i diaca— a Déu. Entre els aspectes tractats es va centrar en la crida i el seguiment a Jesús entès com una resposta generosa que brolla espontàniament des de la gratitud. «Aquesta és la primera i última motivació per assumir el ministeri pastoral com a lliurament de la pròpia vida», va dir. També es va referir a la caritat pastoral com a font de gràcia i de vida espiritual. «El prevere té una espiritualitat pròpia que ve de la caritat pastoral, del mateix servei a les persones que té encomandes», va remarcar.