Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Mons. Sergi Gordo: «El millor que podem fer a l’Església és treballar la fraternitat i l’autenticitat»enviar a un amigoEl bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, va pronunciar el dijous dia 22 de febrer la tradicional conferència quaresmal de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i la Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat de Tarragona, a l’església de Sant Agustí.

Amb el títol «De cors freds, a cors abrusats», Mons. Sergi Gordo (Barcelona, 1967) va centrar la seva conferència quaresmal en la necessitat de l’encontre personal amb Jesucrist i la conversió personal i pastoral en clau de missió per a una Església «en sortida». «Com ens ha dit el papa Francesc (Evangelii Gaudium, 49) hem de fugir del tancament, de l’autoreferencialitat i de l’immobilisme. Ara, tenim quaranta dies per a convertir-nos», va dir.

Mons. Gordo va fer subratllar, en repetides ocasions, que el millor que podem fer a l’Església és treballar la fraternitat i ser autèntics. «Hem de purificar el nostre interior i ser bons testimonis de la Bona Nova de l’evangeli. Sense autenticitat i conversió de cor no ens en sortirem», va manifestar.

El bisbe auxiliar de Barcelona també va destacar el valor de la religiositat popular, «sovint menystinguda» —va dir—, perquè neix del cor i s’obre al Senyor. I va convidar als presents a «sortir al carrer en processó, en un sentit de pelegrinatge, per a donar testimoni públic de la fe que vivim al ritme de l’any litúrgic de l’Església». «Quan acompanyem, en processó, les imatges del dolor i l’angoixa de la mort de Crist ens unim al sofriment dels altres i del món, on tant germans i germanes hi pateixen molt», va dir.

Finalment va convidar a llegir el missatge encoratjador del papa Francesc, de maig de 2013, adreçat a les confraries on proposa viure amb autenticitat evangèlica, amb sentit i vivència d’Església i ardor missioner.

L’acte va comptar amb l’assistència del prefecte i sotsprefecte de La Sang, Mn. Josep Queraltó i el Sr. Josep-Ignasi Boada, respectivament; la priora de la Congregació de la Mare de Déu de la Soledat, Sra. Dolors Nolla i el consiliari de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren, entre d’altres.