Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


La Parròquia de Sant Jaume de Riudoms recupera el toc de les quatre campanes després de trenta anysenviar a un amigoCentenars de riudomencs van participar aquest passat diumenge, dia 11 de febrer, en aquesta celebració tan significativa per a la Parròquia i aquest poble del Baix Camp.

La jornada va començar amb una missa d’acció de gràcies presidida pel rector de la Parròquia, Mn. Josep Mateu, seguida de la benedicció i inauguració de la recuperació dels tocs de les quatre campanes —Jacoba, Sebastiana, Bonaventura i l’Immaculada—, després de més de trenta anys. La traca i el vermut popular final van completar la celebració d’aquesta festa.

El toc individual o combinat de cadascuna d’elles anunciarà moments importants en la vida de la Parròquia i del poble, com els quarts i les hores, les festivitats, la missa diària i dominical, les defuncions o bé l’Àngelus.

El cost total de la recuperació ha ascendit a 20.000 euros i s’ha finançat a partir de fons de la Parròquia, a través d’iniciatives organitzades per aquesta finalitat com concerts, sopars populars o venda d’imatges de les campanes, entre d’altres; i donacions de particulars.

L’any vinent es complirà el 75è aniversari de la col·locació de les quatre campanes.