Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Presentada l’edició completa del col·leccionable ’La Història de la Salvació a través dels personatges bíblics’enviar a un amigoAquest col·leccionable, coeditat pel Museu Bíblic Tarraconense i el Departament de Mitjans de Comunicació de l’Arquebisbat i realitzat per prestigiosos biblistes de l’Associació Bíblica de Catalunya, pretén ser un material didàctic d’utilitat per a tothom especialment per a catequistes i professors. 

L’acte de presentació, celebrat el dia 7 de febrer i presidit pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va anar a càrrec de M. de l’Esperança Amill, vicepresidenta de l’Associació Bíblica de Catalunya i membre del Secretariat Diocesà d’Animació Bíblica, llicenciada en Ciències Religioses i Psicopedagogia. «Aquest col·leccionable va néixer com un material de naturalesa didàctica per a contribuir a transferir el coneixement de la Història Sagrada a través d’una selecció de personatges bíblics, que per a nosaltres són una mostra de la presència de Déu en la història humana», va explicar Amill. «Resseguint les pàgines d’aquesta publicació descobrireu el rol que Déu ha encomanat a cadascun dels actors d’aquesta apassionant obra de la Redempció. Déu estima la humanitat sense límits i el seu pla consisteix a escollir-se un poble que serà testimoni del seu amor envers tota la humanitat», va expressar.

Davant la impossibilitat de resseguir cada un dels quaranta personatges va oferir un petit tast entre els que hi figuren «patriarques, reis i reines, profetes i profetesses, jutges i jutgesses, joves cortesans, Maria, la noia del poble oberta a la gràcia, i el seu espòs Josep, pescadors que esdevenen apòstols i evangelistes que donen testimoni escrit del gran esdeveniment de Jesús de Natzaret», va apuntar.

Edició en català i castellà

El director del Museu Bíblic, Dr. Andreu Muñoz, va definir el col·leccionable com una publicació, també, adient per als no creients. «Pot ser una oportunitat d’apropar-se de manera didàctica a la Sagrada Escriptura». Pel que fa els textos, Muñoz va definir els autors com un «elenc de biblistes de luxe, els principals que tenim a Catalunya». També va anunciar que la publicació s’editarà en castellà i es penjarà a la xarxa.

El col·leccionable s’ha publicat entre els números 293 (juliol-agost de 2016) i 301 (novembre-desembre de 2017) de la revista diocesana Església de Tarragona. Un període que ha comprès la fita del número tres-cents d’aquesta publicació que va començar ara fa trenta anys, com va explicar el cap del Departament de Mitjans de Comunicació de l’Arquebisbat, Sr. Santi Grimau. «Aquest treball de tant alt nivell compleix bé l’objectiu de la Revista com un vehicle de comunió eclesial».

Per la seva part el Sr. Arquebisbe va agrair i felicitar tots els qui han fet possible aquest treball publicat. «Déu se serveix de nosaltres en la vida de l’Església de la mateixa manera que els personatges que es recullen aquí, amb els seus defectes i virtuts», va subratllar. Mons. Pujol  va afegir que nosaltres tenim el deure de difondre aquesta tradició que hem rebut.

Durant l’acte també es va presentar els diversos tallers pedagògics que ofereix el Museu Bíblic Tarraconense a càrrec de la seva responsable, Sra. Míriam Ramon.