Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Mans Unides inicia la 59a campanya amb el lema ‘Comparteix el que importa’enviar a un amigoMans Unides tanca aquest any 2018 un trienni centrat en donar resposta a les causes i problemes que provoquen la fam al món.

Amb aquest objectiu, el treball de Mans Unides per aquest any se centrarà en tres qüestions essencials i urgents que poden ajudar a posar fi a la pobresa i la fam al món: afavorir iniciatives que permetin l’accés als aliments per a consum humà, i no per al benefici econòmic; impulsar sistemes de producció mediambientalment sostenibles i plantejar propostes que evitin la pèrdua i el malbaratament d’aliments.

Mans Unides llança aquesta campanya, que porta per lema «Comparteix el que importa», demanant a l’opinió pública que comparteixi, també a les xarxes socials, la realitat en què viuen milions de persones en un món en què, en l’últim any, s’ha incrementat en un 11% el nombre de persones famolenques i demana a la societat que se sumi a la lluita contra la fam, la pobresa i contra les estructures injustes que perpetuen aquesta situació (#ComparteixElQueImporta).

Segons apunta aquesta Organització, actualment 815 milions de persones passen fam al món, la desnutrició cònica infantil afecta 155 milions de nens menors de 5 anys i 15,3 milions de persones van ser desplaçades a causa de les crisis alimentàries que van desencadenar els conflictes.

Per presentar la Campanya i poder comptar no només xifres sinó exemples concrets d’aquest «compartir», Mans Unides tindrà la col·laboració de trenta missioners i experts en desenvolupament i lluita contra la pobresa, que recorreran aquests dies més cinquanta-tres ciutats espanyoles per a compartir la seva experiència de lluita contra la fam a través de projectes de desenvolupament en alguns dels països més pobres del planeta.

Actes programats

Dimarts, 6 de febrer: Celebració eucarística d’inici de campanya presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol a l’església de Sant Antoni de Pàdua, a les 19.00 h.

Dijous, 8 de febrer: Acte de llançament de la Campanya, en què la missionera Marcela Zamora impartirà la conferència sota el títol «Una mirada testimonial i crítica des dels marges dels exclosos i oblidats» a totes aquelles persones que vulguin assistir-hi.  Serà a les 19.00 h, a la Cambra de Comerç de Tarragona.

Divendres, 9 de febrer: Com a gest de suport als milions de persones que passen fam al món, Mans Unides celebra el Dia del Dejuni Voluntari. Proposa donar l’import del nostre menjar d’aquest dia als prop de 1.500 projectes de desenvolupament que realitza l’Organització a 58 països de tot el món.

Diumenge, 11 de febrer: Jornada de Mans Unides amb una col·lecta especial a totes les parròquies.

Dijous, 15 de febrer: Marxa de la Solidaritat des del Camp de Mart. Hi participaran deu centres d’Educació Secundària de la ciutat de Tarragona. Els joves faran un recorregut de 12 km per recaptar fons per a un projecte de formació en salut i atenció sanitària a l’Índia.