Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Poblet acull la cloenda de l’any commemoratiu de Mn. Ramon Muntanyolaenviar a un amigoEl Monestir de Santa Maria de Poblet ha estat l’escenari triat, aquest dissabte passat dia 3 de febrer, per a celebrar la cloenda de l’any commemoratiu en el centenari del naixement del prevere espluguí Mn. Ramon Muntanyola. Amb aquesta acte s’ha posat fi a prop d’una quarantena d’actes literaris, musicals i culturals que han ajudat a aprofundir en la seva obra i persona.

Els actes de cloenda van començar l’església abacial amb la celebració de l’eucaristia presidida pel P. Abat, Octavi Vilà, en la qual s’ha fet servir «El Calze de Catalunya», un obsequi rebut pel mateix Muntanyola per subscripció popular i que es conserva al Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla a l’Espluga de Francolí. Tot seguit es va estrenar l’obra «El Cardenal proscrit» amb lletra de Mn. Ramon Muntanyola i música de Valentí Miserachs a càrrec de l’Schola Cantorum de La Selva del Camp.

Finalment, al Palau de l’Abat va tenir lloc la presentació d’una nova edició ampliada de la biografia «Vidal i Barraquer, cardenal de la pau» de Mn. Muntanyola, a cura del P. Josep Massot i Muntaner i editada per Publicacions de Montserrat. Aquest any se celebra els 150è aniversari del naixement del cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, 1868) qui fou arquebisbe de Tarragona.

L’acte va comptar amb el vicari episcopal, Mn. Joan Miquel Bravo; el president de la Diputació de Tarragona, Sr. Josep Poblet; l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Sr. David Rovira; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Sr. Jordi Agràs o el coordinador del Centenari de Mn. Muntanyola, Sr. Josep M. Vallès, entre d’altres autoritats.

Fotografies: Xavier Lozano