Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Comença la Setmana de pregària per a la unitat dels cristiansenviar a un amigoAmb el lema «La vostra dreta, Senyor, és forta i gloriosa» (Cf Ex 15,6), del 18 al 25 de gener s’escau la 22a edició de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. L’objectiu d’aquest Octavari és, sens dubte, el do de la Unitat, d’aquesta unitat volguda i pregada pel mateix Crist en demanar al Pare que la força de l’Esperit ens faci a tots «u», a imatge i semblança de la Unitat de la Santíssima Trinitat, comunió de Vida i Amor.

El tema de la Setmana d’enguany se centra en els cristians del Carib que, de tradicions diverses, veuen la mà poderosa de Déu en la fi de l’esclavitud. Han fet una experiència compartida de l’acció salvadora de Déu vers la llibertat i és per això que la tria del cant de Moisès i Maria (Ex 15,1-21), com a tema de la Setmana de Pregària per la unitat cristiana 2018, ha estat considerada com la més adequada.

En l’actualitat, aquest cant ha esdevingut l’himne del moviment ecumènic de la regió i ha estat traduït a moltes llengües. Com els israelites, els pobles dels Caribs compten amb un himne de victòria i de llibertat per cantar, que els uneix, sobretot tinguts en compte els desafiaments que amenacen de nou la dignitat de la persona humana creada a imatge i semblança de Déu.

Pregàries ecumèniques a l’arxidiòcesi

Aquest divendres, dia 19 de gener, a les 20.00 h. a l’església de Sant Antoni de Pàdua de Tarragona tindrà lloc una pregària ecumènica amb representants de l’església evangèlica, anglicana, ortodoxa romanesa i de la catòlica. També l’arxiprestat de Reus ha organitzat un acte ecumènic per al dia 26 de gener, a les 20.00 h, a l’església prioral de Sant Pere Apòstol.