Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Arriba a l’arxidiòcesi la imatge pelegrina de la Mare de Déu de Fàtimaenviar a un amigoAmb motiu del centenari de les aparicions de la Mare de Déu de Fàtima (1917-2017) durant aquest cap de setmana la imatge pelegrina de la Mare de Déu de Fàtima estarà a l’arxidiòcesi. El papa Pau VI va beneir aquesta imatge i la va declarar pelegrina a Fàtima el dia 13 de maig de 1967, i el Rosari que porta a les mans va ser un regal de sant Joan Pau II.

L’origen d’aquesta imatge pelegrina té lloc l’any 1945, quan poc després de la fi de la Segona Guerra Mundial, un rector de Berlín va proposar que una imatge de la Mare de Déu de Fàtima recorregués totes les capitals i ciutats episcopals d’Europa, fins a la frontera amb Rússia. Després de més de mig segle de pelegrinatge en que la imatge va visitar 64 països de tots els continents, la Rectoria del Santuari de Fàtima va optar perquè la imatge no sortís a excepció d’un esdeveniment extraordinari.

El dia 8 de desembre de 2003, solemnitat de la Immaculada Concepció, la imatge va ser entronitzada a la Basílica de Nostra Senyora del Rosari de Fàtima, sent col·locada en una columna al costat de l’Altar Major. Per a motivar la participació de les comunitats religioses de Portugal i les diòcesis portugueses en la celebració del centenari de les aparicions, la imatge va tornar a sortir del mes de maig de 2014 fins el maig de l’any 2016.

Per tal de donar resposta a les immenses peticions arribades de tot el món s’han realitzat un total de tretze rèpliques de la primera imatge pelegrina. Els fruits pastorals i les gràcies aconseguides en els llocs per on passa la imatge són abundats i nombroses.

 

Pelegrinatge per l’arxidiòcesi

-Divendres 27 d’octubre, a les 22.00 h: Missa presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, a l’església de Sant Antoni de Pàdua. Seguidament hi haurà el rosari de torxes acompanyant la Imatge fins a l’Església de la Mare de Déu del Carme (P. Carmelites – c/ Assalt, 11).

-Dissabte 28 d’octubre, al matí: Rés de laudes, a les 09.00 h a l’església de la Mare de Déu del Carme de Tarragona (c/ Assalt, 11) i a les 12.00 h. missa de comiat, a la mateixa església.

 

-Dissabte 28 d’octubre, a la tarda-vespre: A les 18.30 h, acollida solemne en la missa de vigília del diumenge a l’Església Prioral de Sant Pere Apòstol. A les 22.00 h., a la mateixa Prioral, pregària arxiprestal: Rosari acompanyant la Imatge.

-Diumenge 29 d’octubre, 19.00 h: Rés del Rosari, vespres i missa a la Parròquia de la Mare de Déu del Lledó de Valls.