Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Reunió n. 224 de la Conferència Episcopal Tarraconense a Barcelonaenviar a un amigoEl dia 24 d’octubre de 2017 va tenir lloc la reunió n. 224 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), al Seminari Conciliar de Barcelona. La reunió va ser presidida per Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbe metropolità de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, amb l’assistència de tots els seus membres.

Després de reflexionar sobre la situació social que està vivint el país, els bisbes van tractar diverses qüestions relacionades amb la litúrgia, el treball envers les drogodependències que va comptar amb la presència de representants del Centre Català de Solidaritat (CECAS), la propera escaiença del nº 2000 del setmanari Catalunya Cristiana i la situació de la pastoral penitenciària a Catalunya, entre d’altres temes.

En aquesta reunió van assistir-hi, per primera vegada, els nous bisbes auxiliars de l’Arquebisbat de Barcelona, Mons. Sergi Gordo i Mons. Antoni Vadell. També, els bisbes, van felicitar Mons. Sebastià Taltavull pel seu nomenament com a bisbe de Mallorca, seu de la que prendrà possessió el proper diumenge dia 19 de novembre.

Inauguració del curs 2017-2018 de l’Ateneu Universitari Sant Pacià

L’endemà, dia 25 d’octubre, els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense van participar a la inauguració oficial del Curs 2017-2018 de l’Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona, que agrupa les facultats de Teologia, Filosofia i la d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes «Antoni Gaudí» i els instituts superiors de Litúrgia, Teologia Fonamental i Ciències Religioses.

L’acte, celebrat a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, va comptar amb la lliçó inaugural a càrrec del Dr. Jaume González Padrós, professor de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, amb el títol «In spiritu et virtute Liturgiae. Romano Guardini-Joseph Ratzinger».

Per la seva part, el rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), Dr. Armand Puig, va fer balanç del seu desplegament progressiu. «L’Ateneu es va convertint en una institució necessària per al conjunt de les diòcesis catalanes, que comença a donar els primers fruits i que n’anirà donant molts més. Sant Pacià es converteix en una plataforma acadèmica però també en un espai de reflexió pastoral que pot contribuir a una acció més travada de cara a l’evangelització. D’altra banda, la interacció amb el món de la universitat i de la cultura precisava d’un instrument que pogués situar a pari les institucions acadèmiques directament vinculades amb l’Església catòlica i les administracions i centres universitaris, tant públics com privats», va dir.

El Dr. Armand Puig també va posar de relleu tres exemples de la sinergia entre l’Ateneu i les realitats pastorals promogudes per la Conferència Episcopal Tarraconense que han tingut lloc durant el curs 2016-2017. En primer lloc, la creació de la Càtedra de Teologia Pastoral, amb la finalitat de dur a terme una reflexió pastoral des de la teologia i que assenyali pistes d’acció pastoral; la posada en marxa del Diploma de Música Sacra i la creixent col·laboració amb professors experts en el tema de Patrimoni Cultural de l’Església.