Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


La recaptació del Berenar de la Fam de Mans Unides a Tarragona es destinarà a un programa educatiu a l’Índiaenviar a un amigoMans Unides Tarragona ha organitzat, aquest dimecres 18 d’octubre, el Berenar de la Fam al Col·legi Vedruna Sagrat Cor. L’acte ha estat presidit pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol.

Mans Unides explica que «aquest Berenar és un gest per a millorar el nostre món i treballar per garantir l’alimentació com un dret per a tothom». Esther Freijanes, la presidenta de Mans Unides Tarragona, va ser l’encarregada d’explicar el projecte al que es destinarà la recaptació del Berenar. Es tracta d’un programa educatiu per a infants que treballen fabricant maons a l’estat de Maharashtra, a l’Índia. «Aquests nens fan un treball extenuant, al costa de les seves famílies, i no disposen de serveis com llar d’infants o escoles», va dir. La ICS (Indian Sponsorship Commitee), amb qui col·labora Mans Unides, es farà càrrec de l’educació d’aquests nens i nenes amb activitats formatives, esportives, socials i lúdiques.

Del 16 al 22 d’octubre es commemoren dues dates importants per a Mans Unides, el dia 16 d’octubre el «Dia Mundial de l’Alimentació», i el dia 17 «El Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa». L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació (FAO), en el seu darrer informe de setembre de 2017 constata l’augment de la fam del món després d’haver disminuït durant una dècada. La fam va afectar 815 milions de persones l’any 2016, amb milions de nens amenaçats de malnutrició.

Mans Unides és una Organització No Governamental de Desenvolupament, catòlica, que, des de 1959, lluita contra la pobresa, la fam, la malnutrició, la malaltia i les seves causes. L’any 2010 va ser guardonada amb el Premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia.