Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Ordenació diaconal de Gilmar Xavier Dos Santosenviar a un amigoEl Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va conferir l’orde del diaconat a Gilmar Xavier Dos Santos, membre de la Comunitat Catòlica Palavra Viva, el dia 12 d’octubre, festa de la Mare de Déu del Pilar, a l’església de Sant Antoni de Pàdua de Tarragona. El nou diaca va estar acompanyat per nombrosos membres de la Comunitat present a Tarragona i també procedents del Brasil, familiars i amics. També els van acompanyar preveres de l’arxidiòcesi, entre els quals hi havia l’arxiprest de Tarragona Centre, Mn. Josep Masdéu.

«Comprendreu l’emoció que sentim en aquests moments els qui hem tingut la sort de veure créixer i ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, l’arribada de la comunitat Palavra Viva a l’església de Sant Antoni», va dir el Sr. Arquebisbe, en l’homilia. «Una comunitat que avui està fent un treball pastoral i d’evangelització a la nostra arxidiòcesi en bé també de l’Església universal», va afegir, tot agraint la seva tasca.

«Amb l’ordenació diaconal ajudaràs a l’anunci de la Paraula, el servei de l’altar i en el ministeri de la caritat i el servei a tothom, tres tasques que expressen la naturalesa íntima de l’Església», va concretar l’arquebisbe. «Malgrat les nostres debilitats, els fidels esperen de nosaltres la força de la paraula de Déu, amb plena fidelitat a les veritats de la fe cristiana. I no podem oblidar que es predica més amb l’exemple que amb les paraules», va dir. «Fes-ho tot comptant amb l’ajuda de Déu, de manera que tothom et reconegui com a veritable deixeble de Jesucrist». 

Com és propi del ritu d’ordenació diaconal es van resar les lletanies dels sants amb l’ordenand prostrat al terra en una doble actitud d’humilitat i d’adoració, es va revestir al candidat amb l’estola en forma diaconal i la dalmàtica; se li va lliurar l’Evangeliari i el Sr. Arquebisbe, amb el bes de pau, va acollir-lo de forma paternal i visible.

Finalment, el Sr. Arquebisbe va felicitar els familiars i membres de la Comunitat per aquest dia tan significatiu tot demanant-los que preguessin per ell i pels encàrrecs pastorals que li seran confiats.