Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Els bisbes de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola fan una crida a l’esperança i l’entenimentenviar a un amigoEl president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Mons. Ricardo Blázquez, ha comparegut aquest passat dimecres 27 de setembre, a la tarda, per llegir la declaració institucional sobre la situació actual de Catalunya acordada de forma unànime per la Comissió Permanent de la CEE, reunida els dies 26 i 27 de setembre a Madrid.

En primer lloc, els bisbes de la Comissió Permanent de la CEE han fet seus els desigs i sentiments manifestats recentment pels bisbes de Catalunya, com «autèntics representants de les seves diòcesis», en la nota publicada el dia 20 de setembre. «En aquests moments greus la vertadera solució del conflicte passa pel recurs del diàleg des de la veritat i cercant el bé comú de tots, com assenyala la Doctrina social de l’Església», afirmen. «És necessari», diuen, «que tant les autoritats de les administracions públiques com els partits polítics i altres organitzacions, així com els ciutadans, evitin situacions i actuacions irreversibles i de greus conseqüències que els situï al marge de la pràctica democràtica».

Els bisbes també fan referència a recuperar la confiança en les institucions i la consciències ciutadana i reiteren la seva crida a l’esperança, la serenitat i l’entesa oferint la seva col·laboració sincera al diàleg que afavoreixi una convivència pacífica. 

La Comissió Permanent està formada per una vintena de bisbes, entre els quals hi ha el cardenal Mons. Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe-bisbe d’Urgell i el bisbe de Tortosa, Mons. Enric Benavent.