Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Els interns del Centre penitenciari Mas d’Enric reben la visita de l’arquebisbe en la festa de la Mare de Déu de la Mercèenviar a un amigoCom ja és tradicional el Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va visitar el diumenge 24 de setembre, en la festa de la Mare de Déu de la Mercè, advocada dels privats de llibertat, els interns del Centre penitenciari Mas d’Enric, al terme municipal del Catllar.

Des que és arquebisbe cada any realitza dues visites al Centre, per la Mercè i Nadal. Un moment de l’any molt esperat per als interns que preparen amb detall i il·lusió.

En aquesta ocasió va presidir la celebració de l’eucaristia que va ser concelebrada per Mn. Agustí Ayats, capellà de la presó. També va comptar amb la participació dels diaques Mn. Josep Manel González, de l’arxidiòcesi, i de Mn. Josep M. Folch, del bisbat de Tortosa. Tampoc hi van faltar els voluntaris del Centre Pastoral d’Ajuda al Pres que setmanalment visiten els interns, funcionaris, personal del Centre i persones que van voler acompanyar-los en aquesta festa tan significativa.

«Sempre reso per vosaltres i us tinc ben presents», va dir-los el Sr. Arquebisbe, en l’homilia. «I avui, sóc aquí, per a resar amb vosaltres i desitjar que seguiu aquest camí de perdó i justícia». Mons. Jaume Pujol va posar de relleu la gran tasca dels voluntaris que, juntament amb el capellà, «aporten humanitat i al dimensió espiritual a la presó tan important i determinant per a la vostra vida». «Déu us estima i escolta, Ell us pot ajudar a viure amb esperança i superar aquest moment difícil que esteu vivint», va dir-los, afegint que és molt important que s’ajudin i s’estimin entre ells. «Que la Mare de Déu de la Mercè sigui un consol per a vosaltres», va cloure.

Un dels moments més emotius de la celebració va ser la lectura d’una pregària escrita per dues internes que no havien pogut assistir a la missa. En ella reflectien el dolor que sentien per estar lluny de les seves famílies i demanaven a la Mare de Déu que hi hagués pau en aquest món.

Finalment, Mn. Agustí Ayats va felicitar, en nom de tots els presents, al Sr. Arquebisbe pel tretzè aniversari d’ordenació episcopal i presa de possessió de l’arxidiòcesi, fet que van expressar amb aplaudiments.

Abans de visitar el Centre penitenciari Mas d’Enric, l’arquebisbe va presidir l’eucaristia a la Residència per a la gent gran Mare de Déu de la Mercè de Tarragona.