Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Sr. Arquebisbe: «Malgrat les diferències santa Tecla ens aplega a tots els tarragonins»enviar a un amigoCom cada 23 de setembre la ciutat de Tarragona ha celebrat la festa de la seva patrona, Santa Tecla, verge i màrtir.

Un dels primers actes de la solemnitat va ser el Pontifical de Santa Tecla a la Catedral. Presidit pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va ser concelebrat pel Capítol de la Catedral, els rectors de les parròquies de la ciutat i d’altres preveres de l’arxidiòcesi. També hi va assistir l’alcalde de Tarragona, Sr. Josep-Fèlix Ballesteros, acompanyat d’alguns consellers del consistori tarragoní, entre d’altres autoritats.

Mons. Jaume Pujol, en l’homilia, va fixar l’atenció en la vida de Santa Tecla especialment en el trobament del seu gran tresor, la fe. «El més valuós que tenim a la vida és la fe, l’esperança i la caritat», va dir, afegint que «la nostra santa patrona intercedeix per nosaltres i ens aplega a tots els tarragonins perquè som germans malgrat les diferències que pot haver-hi. [...] Per a un cristià estimar els seus germans no és una opció, és una obligació i és allò que més genuïnament ens identifica com seguidors del Crist.»

El Sr. Arquebisbe també es va fer ressò de la nota publicada el passat dia 20 de setembre pels bisbes de Catalunya arran del delicat moment històric que travessa. En aquest comunicat demanaven a Déu per totes les persones que tenen responsabilitats en l’administració pública i subratllaven la voluntat de l’Església de ser ferment de justícia, fraternitat i comunió.

La celebració, que va ser retransmesa en directe per Tarragona Ràdio amb la col·laboració de Mn. Joan Miquel Bravo, vicari episcopal, es va cloure amb la veneració de la relíquia del braç de santa Tecla.