Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


«Ens cal afavorir un clima de veritable convivència i llibertat, de respecte i estimació»enviar a un amigoEl Sr. Arquebisbe va presidir a la ciutat de Reus la missa de la solemnitat dels apòstols sant Pere —patró de la ciutat— i sant Pau.

Com cada 29 de juny l’església prioral de Sant Pere Apòstol de Reus es va omplir de gom a gom en l’ofici solemne presidit pel Sr. Arquebisbe. «Sant Pere és el que atreu milions de persones que pelegrinen a Roma per a venerar el sepulcre de l’apòstol sant Pere i renovar la comunió amb el seu successor, el bisbe de Roma, el papa Francesc», va dir Mons. Jaume Pujol, en la seva homilia. El prelat va convidar als allí presents a seguir l’exemple del Sant Pare, a no abdicar de la veritat que és Crist. «Els cristians hem de posar a Crist en la nostra societat, sense imposicions, però amb propostes clares. [...] En un món tant secularitat els creients ens hem de mantenir ferms en la veritat». En un dia de festa i joia com aquest el Sr. Arquebisbe va recordar cal actualitzar els deures que tenim com a ciutadans i els creients, com a cristians. «Hem de treballar per al bé comú, afavorint un clima de veritable convivència i llibertat, de respecte i estimació que no estigui fet tan sols de paraules sinó de fets».

La jornada va acabar amb la tradicional processó amb el bust reliquiari de Sant Pere que durant tot l’any reposa en una arca de tres panys tancada amb clau a l’altar major de l’Església Prioral. El retorn i l’entrada de la imatge a la Prioral acompanyada de l’esclat de llum, colors, músiques, balls i danses anunciaven el final de la festa major fins l’any vinent.

Més de dos-cents actes han confegit el programa d’aquest any en que Reus és la Capital de la Cultura Catalana.