Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Tarragona serà una de les seus del XIX Congrés Mundial de Carillóenviar a un amigoEl dia 6 de juliol, a les 20.00 h, la Catedral de Tarragona serà la seu de l’actuació del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral, dirigit per Mn. Miquel Barbarà, i la interpretació de diverses peces per part de carillonistes d’arreu del món. En aquest concert, que reunirà en un mateix acte instrument d’orquestra, cor, orgue, comptarà amb el carilló mòbil de Douai, França.

Barcelona acollirà de l’1 al 5 de juliol el XIX Congrés Mundial de Carilló, dirigit per Anna Maria Reverté i organitzat per la Generalitat de Catalunya i la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya. I del 6 al 8 de juliol se celebrarà el postcongrés amb activitats complementàries a diferents poblacions de Catalunya, com Tarragona, les terres de Lleida i Montserrat.

El Congrés es planteja com un espai de debat i reflexió sobre la realitat cultural i artística del carilló, fent èmfasi en la seva evolució tècnica i com pot ajudar a oferir no només noves vies de modernització artística, sinó també una nova manera de potenciar-ne el reconeixent social i cultural. Un altre dels objectius del Congrés de Carilló és donar a conèixer aquest instrument i fer que tothom que ho desitgi pugui gaudir de la seva música.

El carilló és un instrument musical format per un mínim de 23 campanes de bronze afinades de forma precisa perquè puguin sonar conjuntament i produir un efecte harmoniós en el moment que són percudides mitjançant un teclat i pedaler característics. El carilló acostuma a ser dissenyat per ser tocat a l’exterior, si bé existeixen alguns d’especialment concebuts per a espais tancats, que es caracteritzen per la seva altíssima qualitat acústica. D’aquests, actualment només n’hi ha quatre al món, un dels quals de facturació catalanoflamenca.

Més informació del Congrés al web www.carilloncongress2017.com

 


Clicar la icona per descarregar
l'arxiu