Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Catalonia Sacra estrena un nou catàleg turístic per a potenciar el turisme religiósenviar a un amigoCatalonia Sacra —una iniciativa promoguda directament pels deu bisbats amb seu a Catalunya— ha presentat aquest dilluns dia 27 de març el seu primer Catàleg d’Activitats Turístiques. El catàleg, que recull de moment una trentena de productes turístics adreçats a col·lectius i agents del sector, vol servir per potenciar Catalunya com a destinació de turisme religiós. El bisbe de Girona i president de Catalonia Sacra, Mons. Francesc Pardo, i el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Patrick Torrent, han presentat el nou catàleg en un acte al Palau Robert de Barcelona.

El catàleg, una iniciativa única en l’àmbit del turisme religiós a Catalunya, ordena, estructura i defineix diferents productes turístics amb l’objectiu de facilitar la visita guiada i el coneixement a equipaments religiosos significatius d’arreu del territori català.

Aquesta nova eina vol donar als agents turístics la possibilitat d’oferir als seus clients una visió completa del patrimoni artístic i cultural de l’Església. La iniciativa té el valor afegit d’estar promoguda pels mateixos bisbats que són -en la gran majoria dels casos- els titulars d’aquest patrimoni i que volen, amb aquesta proposta, generar una dinàmica econòmica que ajudi al manteniment i restauració d’aquest patrimoni cultural.

El catàleg ha organitzat els productes turístics en quatre blocs, en funció de les seves característiques: grans monuments, descobertes, grans rutes i esglésies obertes. El catàleg es començarà a distribuir pròximament per diferents canals. La sol·licitud d’informació i contractació de serveis es pot fer al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat i al telèfon 693 720 202.

Una cinquantena d’activitats culturals per aquest 2017

En l’acte de presentació del catàleg també s’ha presentat l’agenda d’activitats culturals d’aquest 2017. El periodista i historiador, Enric Calpena, ha estat l’encarregat de presentar la quarta edició que inclou una cinquantena d’actes que tenen per objectiu divulgar el patrimoni cultural de l’Església. Les activitats volen posar en relleu la importància d’un grapat d’obres cabdals de l’art català. Entre d’altres s’explicarà el retaule major renaixentista de Poblet (17 de juny) o els tresors barrocs de la catedral de Tarragona (18 de novembre).