Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Jaume Vives: «Els cristians perseguits estan fent molt per nosaltres, moren per amor a Crist»enviar a un amigoJaume Vives,impulsor del documental sobre els cristians perseguits Guardianes de la fe, ha estat el convidat de la segona conferència quaresmal, organitzada per l’arxiprestat de Tarragona Centre, aquest dilluns dia 13 de març a la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de la ciutat.

El jove Jaume Vives, a rel de les notícies que arribaven del Pròxim Orient, va decidir un dia deixar Barcelona per a conèixer de primera mà aquesta realitat, una de les més crues del segle XXI: la persecució dels cristians. Durant la seva estada a l’Iraq i al Líban va viure la difícil situació que travessen els cristians allà i per aquest motiu va iniciar el projecte d’aquest documental que ara mateix s’està estrenant per tot Espanya. «Aquest documental mostra una realitat diferent a la que veiem als mitjans de comunicació», va explicar.

«Què podem fer per ells?», es preguntava Vives. «Nosaltres podem fer poca cosa per ells, resar i ajudar-los econòmicament. Més aviat són ells els que poden fer molt per a nosaltres. Ells ho estan fent tot, moren per amor a Crist», va dir.

En el transcurs de la conferència el ponent va explicar la invasió progressiva de l’estat islàmic en aquests països i el conseqüent horror que això ha provocat en els milers de famílies que s’han vist obligades a marxar. També va presentar diversos testimonis de pares de famílies, preveres i religioses, que apareixen en el documental i amb els quals va poder conversar durant la seva estada al Pròxim Orient. Un pare de família davant la mort dels seus fills va dir: «No estic enfadat amb Déu perquè Déu és amor. Qui els ha matat no ha estat Déu sinó l’estat islàmic».