Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


El Festival de Música Antiga torna, un estiu més, al Monestir de Pobletenviar a un amigoEl Reial Monestir de Santa Maria de Poblet acollirà del 10 al 12 d’agost el VI Festival que compta amb la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’ i la Fundació Centre Internacional de Música Antiga (CIMA) i amb el mestre Jordi Savall com a director artístic. Aquest any, amb el títol «La memòria i els símbols: del Poder, de la Fe i de l’Exili», s’ha ampliat el nombre de concerts a quatre i una de les vetllades estarà dedicada íntegrament a la música d’un compositor que va acabar els seus dies com a monjo de Poblet: Mateu Fletxa el Vell.

Enguany la programació del Festival mira cap al futur, incorporant el grup Tasto Solo, una de les formacions emergents amb més projecció internacional del moment, i la presència de la Jove Capella Reial de Catalunya, amb què Savall aposta pels músics més joves que han escollit com a especialitat la interpretació amb criteris històrics. Després de l’èxit de l’any passat enguany també s’ha programat una conferència prèvia al concert, a les 20.15 h, al Palau de l’Abat, en què diferents experts reflexionaran sobre el contingut de cada programa.

Per a la venda d’entrades (el preu oscil·la entre els 10 i 35 euros) i més informació es pot consultar el web del Monestir de Poblet, www.poblet.cat