Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Celebració d’enviament d’un equip de les Escoles Diocesanes de Tarragona a Honduresenviar a un amigoAquest dimecres, dia 18 de juliol, el Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, ha presidit, a la capella del palau arquebisbal, la celebració d’enviament de cinc membres de les Escoles Diocesanes de Tarragona que marxaran a la diòcesi de Trujillo, Hondures, el proper dia 26 de juliol.

L’eucaristia d’enviament, concelebrada pel vicari general de l’arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny i el capellà de l’escola de Sant Rafael de La Selva del Camp, Mn. Borja Martín, ha comptat amb l’assistència de companys directors i docents de les escoles diocesanes. El Sr. Arquebisbe els ha agraït la seva predisposició en aquest projecte que «també té una vessant social i caritativa». Per la seva part, abans de cloure la celebració, Mn. Fortuny, qui ha seguit l’evolució d’aquest projecte des del seu inici, els ha encoratjat en aquesta missió educativa tot recordant-los que són enviats per l’Església diocesana a oferir un bon testimoniatge cristià.

Durant tot un mes aquest equip integrat per Francesc Ortiz, director de la Fundació Sant Fructuós; Blanca Serres, coordinador del projecte Aula Compartida; Joan Cabré, professor del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona; Carlos Ruiz, professor del Col·legi Sant Pau de Reus i Silvana Cisteré, professora del Col·legi Sant Rafael de La Selva del Camp, seran a Hondures per a fer seguiment i valorar el projecte d’agermanament amb la comunitat educativa de la diòcesi de Trujillo. Durant aquest període, aprofitant el període vacacional a casa nostra però lectiu a Hondures, organitzaran xerrades i cursos de formació i col·laboració per als diferents projectes educatius que es duguin a terme.

En el projecte educatiu anomenat Aula compartida, consistent en la implementació d’una formació online per a docents, hi participaran quaranta mestres hondurenys amb l’objectiu d’actualitzar la seva formació en temàtiques com la neurociència aplicada a l’aula, les intel·ligències múltiples o el treball cooperatiu.

Cal recordar que la diòcesi de Trujillo manté un estret vincle amb l’Església de Tarragona, a través de la Delegació de Missions, gràcies a la presència del bisbe Mons. Lluís Solé Fa, missioner tarragoní, el qual sempre ha destacat la importància de l’educació per a un món més just, valent i solidari.