Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Presa de possessió del nou Tribunal Metropolitàenviar a un amigoEl nou Tribunal ha pres possessió aquest dilluns, dia 2 de juliol, a la capella del Palau arquebisbal en un acte presidit pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol.

Aquest Tribunal està constituït per Mn. Josep Queraltó Serrano, vicari judicial; Mn. Albert Fortuny Llaveria, defensor del vincle i promotor de justícia; Mn. Simó Gras Solé, jutge; Mn. Antoni Agelet Pueyo (de la diòcesi de Lleida), jutge, i Mn. Josep M. Serra Roigé, notari i secretari.

Mn. Josep Queraltó, en nom de tots els membres del nou Tribunal, ha agraït la confiança dipositada en ells tot esperant exercir aquests càrrecs amb responsabilitat i fidelitat.

El Tribunal Metropolità és un organisme judicial que vetlla per les causes que comporten una tramitació judicial, tant les contencioses com les penals, les causes de separació conjugal que es tramiten per via administrativa, el procés per a la dispensa de matrimoni no consumat, el procés per a la dissolució del matrimoni a favor de la fe (in favorem fidei) en qualssevol formes, i el procés de mort presumpta del cònjuge.