Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Els treballs de restauració de les portes de l’orgue de la Catedral encaren la recta finalenviar a un amigoEl mes de febrer de 2017 es presentava en roda de premsa, a la Catedral, el projecte de conservació i restauració de les monumentals pintures de les portes de l’orgue, úniques per la seva dimensió. A dia d’avui els treballs de restauració de les portes o batents —pintades per Pietro Paolo de Montalbergo al segle XVI i amb la funció de tancar i ocultar els tubs del cos central de la caixa en determinats moments del calendari litúrgic—, continuen avançant i encaren la recta final.

La restauració ha consistit en la neteja de la superfície pictòrica i el disseny del nou suport de fusta de les teles, a més del tractament de les teles de suport i el retoc cromàtic de les zones que ho han requerit. Els treballs finalitzaran amb la instal·lació de les portes a l’emplaçament de l’orgue.

Per a realitzar aquest projecte l’Arquebisbat de Tarragona ha rebut suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (50.000 €), de la Diputació de Tarragona (30.000 €) i de la Fundació Privada Mútua Catalana (30.000 €).