Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Trobada de preveres catalans a Roma en la solemnitat de la Mare de Déu de Montserratenviar a un amigoEn la festa litúrgica de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de les diòcesis amb seu a Catalunya, alguns preveres catalans que actualment es troben a Roma vivint, estudiant, o participant en el curs d’actualització sacerdotal que cada any es porta a terme al Pontifici Col·legi Espanyol de Sant Josep, van voler honorar la Mare de Déu de Montserrat, celebrant l’eucaristia tots junts, en una Capella de la Basílica de Santa Maria la Major. D’entre el grup de preveres catalans hi havia dos de la nostra arxidiòcesi, Mn. Jordi Figueras, vicari episcopal de Tarragona; i Mn. Albert Fortuny, estudiant de Dret Canònic a Roma.

La celebració eucarística va ser presidida pel monjo de Montserrat el P. Josep Maria Sanromà, O.S.B., secretari acadèmic del Pontifici Ateneu de Sant Anselm de Roma. A la seva homilia el P. Sanromà va glossar la festa litúrgica de la Mare de Déu de Montserrat i el sentit profund i bonic de poder-la celebrar conjuntament amb tots els preveres d’origen català que actualment es trobaven  a Roma. El P. Sanromà insistí en la necessitat de viure amb intensitat i fe la joia de la Pasqua i a saber comunicar amb el propi testimoni de vida l’alegria de la resurrecció del Senyor Jesús.  

Acabada la celebració els preveres van compartir un àpat de germanor conjunt per enfortir els llaços de la fraternitat sacerdotal i l’amistat.