Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


«La nostra esperança també es fonamenta en la fidelitat a la nostra identitat eclesial»enviar a un amigoCom cada Dilluns Sant —aquest any el dia 26 de març— s’ha celebrat la jornada presbiteral amb la missa crismal a la Catedral, seguida d’una conferència i el dinar de germanor.  

La missa crismal ha estat presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, i concelebrada per l’Abat de Poblet, P. Octavi Vilà; el bisbe de Menorca, Mons. Francisco Conesa; el vicari general de l’arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny i els preveres de l’arxidiòcesi. El Cor de la Catedral acompanyat de l’orgue i músics de l’Orquestra han sostingut els cants de la celebració.

Com és tradició, durant la celebració s’han beneït els sants olis —dels malalts i dels catecúmens—, i s’ha consagrat el crisma —per als sagraments del baptisme, la confirmació, l’ordenació de preveres o bisbes, i les dedicacions de les esglésies. Els preveres també han renovat les promeses sacerdotals i s’ha homenatjat els preveres que al llarg d’aquest any 2018 celebren els 50 anys d’ordenació presbiteral, que són Mn. Josep Bofarull, Mn. Manuel Borges, Mn. Jordi Gual i Mn Ramon Martí; i 25 anys, Mn. Joan Cañas i Mn. Ignasi Durany.

El Sr. Arquebisbe ha iniciat la seva homilia amb un record especial per aquells preveres traspassats des de la darrera missa crismal: Mn. Josep Ramon Badia, Mn. Domingo Cubí, Mn. Josep Maria Boqué i Mn. Ramon Blas.

Dirigint-se als fidels i preveres, els ha esperonat a viure amb il·lusió, malgrat el moment que vivim tant en la societat com en l’Església. «Sembla que tot vagi a la deriva, que tot estigui perdut, que no hi hagi futur», ha expressat. «Però, això no és cert, hi ha futur perquè l’Esperit de Jesús és present a la seva Església, entre nosaltres, i continua bufant i movent els cors de les persones». [...] «La nostra esperança també es fonamenta en la fidelitat a la nostra identitat eclesial, i això ens demana ser cada vegada més fidels a l’Església en el seu ensenyament, en el seu culte, en la seva pregària i devoció i en la seva vida moral».

Mons. Jaume Pujol també ha manifestat el seu desig d’afavorir «la fraternitat entre els preveres i la il·lusió per treballar amb totes les forces per a la santificació dels fidels, especialment dels més joves, animant i donant suport a les iniciatives que es van realitzant». En aquest punt ha dit que espera «amb il·lusió els treballs del proper Sínode que tractarà de la joventut i els reptes de l’Església de cara el futur. Vegem-lo com un signe d’esperança».

Seguidament, al Centre Tarraconense El Seminari, el bisbe de Menorca, Mons. Francisco Conesa, ha pronunciat una conferència sobre el tema «Conèixer el Déu amagat seguint les petjades de Luter». La jornada presbiteral ha finalitzat amb el dinar de germanor.