Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Diverses confessions religioses mostren la seva preocupació per les constants ofenses als sentiments religiososenviar a un amigoLa Federació de Comunitats Jueves d’Espanya, la Conferència Episcopal Espanyola, la Comissió Islàmica d’Espanya i la Federació d’Entitats religioses evangèliques han fet públic un comunicat conjunt davant les ofenses als sentiments religiosos.

En el text mostren la seva preocupació i tristesa per les constants i reiterades ofenses als sentiments religiosos dels fidels de les diferents confessions a l’estat. Davant d’aquesta situació demanen «respecte per a creients i no creients».

Les entitats signants es lamenten per la discriminació o delictes d’odi que es donen per motius religiosos i diuen que aquestes ofenses encara gaudeixen al nostre país d’una «tolerància social incomprensible». Afegeixen, també, que a Espanya es profanen temples i símbols, es fa burla i escarni públic dels referents més sagrats de la fe religiosa de milions de persones amb total impunitat i tolerància.

«Ho hem tornat a veure per Carnaval», diu la nota fent referència al pregó del Carnaval de Santiago de Compostela, «on cristians, jueus i musulmans, que amb diferents sensibilitats compartim el respecte o devoció per les persones de Jesús, maria i els sants dels textos bíblics, observem amb dolor un espectable vergonyós amb provocacions que ningú de nosaltres admetria si l’ofensa anés dirigida contra els sentiments o valors compartits d’altres col·lectius».

En aquesta nota conjunta també afirmen que la llibertat d’expressió no és un dret absolut ja que troba els seus límits quan es vulnera una altra llibertat o un altre bé jurídic protegit per les lleis com són la llibertat religiosa i els sentiments religiosos vinculats a aquesta llibertat.

Llegir el comunicat