Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


600 docents participen fins dissabte en el Congrés EduMindUp! a Tarragonaenviar a un amigoEl Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona ha inaugurat aquest dijous dia 18 de maig el Congrés EduMindUp!, sobre neurociència i didàctica, en la recta final de la celebració del seu 50è aniversari. Uns sis-cents professors vinguts de tot Catalunya, Andorra i de la resta de l’estat hi han participat. 

Durant tres dies, del 18 al 20 de maig, el Palau de Congressos de la ciutat està sent el punt de trobada de la comunitat educativa i dels professionals del sector per a conèixer pràctiques educatives basades en evidències científiques i relacionades amb les intel·ligències múltiples, la creativitat i les tecnologies de la informació i la comunicació. Un espai, també, per afavorir l’intercanvi d’experiències innovadores en docència i aprenentatge escolar.

Meritxell Ruiz: «El millor patrimoni que podem deixar als nostres fills és una bona educació i formació»

L’acte inaugural, presidit pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va comptar amb les intervencions de la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Sra. Meritxell Ruiz; el director del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, Sr. Pablo Muñoz; el director de la Fundació Sant Fructuós, Sr. Francesc Ortiz, el qual va agrair la implicació dels patrocinadors i les entitats col·laboradores; el diputat delegat dels Serveis d’Assistència al Ciutadà a la Diputació de Tarragona, Sr. Joan Olivella i el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Sr. Francesc Roca. L’acte, presentat pel periodista Helder Moya, va comptar amb l’assistència del vicari general de l’arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny i el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, P. Enric Puig, entre d’altres.

Mons. Jaume Pujol va obrir els parlaments institucionals destacant la formació acadèmica de qualitat i la funció social que ha desenvolupat l’Església des de sempre en l’àmbit educatiu. El Sr. Arquebisbe va demanar que per a assolir aquest objectiu es necessiten «professors entusiastes, apassionats i implicats capaços d’acompanyar amb amor i entrega a les persones en benefici de la societat.»

El director del Col·legi Sant Pau Apòstol, Sr. Pablo Muñoz, va donar la benvinguda a tots els participants i va desitjar que el Congrés fos un espai d’aprenentatge i reflexió que beneficiï, un cop acabat, en la societat sent conscients de la capacitat i la responsabilitat que tenen els docents a través de la seva pràctica professional.

Per la seva part, la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, va felicitar a l’escola per aquests cinquanta anys de servei a favor de l’educació. «A Catalunya l’escola s’està repensant com millorar perquè els alumnes puguin forjar-se un futur sòlid i digne. Hem de buscar estratègies no només de les capacitats sinó també de les destreses i competències», va dir. En aquest aspecte, Meritxell Ruiz, va subratllar la importància de la celebració d’aquest Congrés pel que fa a la investigació i les aportacions dels experts com també el coneixement de pràctiques de referència a les escoles. «El millor patrimoni que podem deixar és una bona educació i formació.»

Seguidament la ponència inaugural va anar a càrrec de David Bueno, Doctor en Neurociències de la Universitat de Barcelona, sobre el tema «Com aprèn el nostre cervell: la neurociència i el món educatiu». Durant aquests dies el Congrés comptarà amb diversos experts com Begoña Ibarrola, especialista en intel·ligència emocional; Dr. Francesc Torralba, catedràtic d’Ètica de la Universitat Ramon Llull; l’escriptora Elsa Punset, el conegut coach Àngel López o el mentalista Ramon Fauria. 

 Veure més fotografies