Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Presentació del llibre ‘Anno Domini. Una recreació del primer Nadal de la Història’ enviar a un amigoEl Museu Bíblic Tarraconense i l’Associació Cultural Sant Fructuós han immortalitzat, en aquesta edició, la recreació històrica d’un pessebre vivent diferent que ambdues entitats van desenvolupar el passat mes de desembre a les Muralles de Tarragona-Passeig arqueològic.

Aquesta experiència, ara en forma de llibre, es va presentar el dimecres dia 17 de maig a la seu dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. La publicació és un instrument pedagògic il·lustrat amb trenta-nou imatges i un audiovisual, que permet als lectors la comprensió històrica dels relats evangèlics del naixement de Crist. L’objectiu principal d’aquesta edició és transferir socialment la importància cultural que tenen els relats bíblics, relacionats amb el Nadal, per comprendre la nostra cultura i costums com a poble Occidental, al mateix temps de contribuir a la potenciació i difusió del patrimoni arqueològic de Tarragona i oferir a la ciutadania un espectacle de caràcter pedagògic i rigor històric que contribueixin a la seva formació cultural.

L’acte, que va comptar amb més d’una vuitantena de persones, va ser conduït pel director del Museu Bíblic Tarraconense i president de l’Associació Cultural Sant Fructuós, Sr. Andreu Muñoz, el qual va donar la paraula al presentador del llibre, el Sr. Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Seguidament el Sr. Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, va cloure l’acte i va agrair la tasca que les dues entitats duen a terme per a transferir aquest ric patrimoni a la ciutat. A continuació, tots els assistents van poder gaudir de l’audiovisual que s’inclou dins el llibre, una memòria d’aquesta experiència en un marc incomparable com el de les Muralles de Tarragona.