Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


El convent de les Carmelites Descalces de Tarragona acull l’acte en record del P. Gregori Estrada, monjo de Montserratenviar a un amigoEn l’acte, presidit pel P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler, es va presentar el llibre «Respirar el segle. Un perfil de Gregori Estrada» (Publicacions Abadia de Montserrat) de Joan Todó.

El dijous, dia 4 de maig, l’església del Monestir de Sant Josep i Santa Anna de Tarragona (Convent de les Germanes Carmelites Descalces) va acollir l’acte en reconeixement a la figura del P. Gregori Estrada (1918-2015), músic i monjo de Montserrat, que va comptar amb la lectura de fragments del llibre i l’audició de cants i composicions per a orgue realitzades per ell mateix. Organista de Montserrat durant molts anys, mestre de l’Escolania i creador de les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia que encara tenen lloc cada estiu a l’abadia, Estrada va ser també un compositor fecund i un estudiós de la música, especialment del Llibre Vermell.

La priora del Monestir, Gna. Àgueda Palomar, va explicar el vincle de la comunitat de germanes carmelites amb el P. Gregori. «La seva germana Loreto, en els darrers anys de la seva vida, va viure davant el nostre Convent i el P. Gregori celebrava l’eucaristia i conversàvem plegats. Ens va ajudar molt. I gràcies a ell, avui podem cantar cada dia la litúrgia», va dir.

Per la seva part, el P. Abat de Montserrat, va destacar la gran fidelitat a Jesús del P. Gregori i el va definir com un home discret, senzill, sofert i profund. «El seu llegat és important pel que fa a l’impuls del cant litúrgic de qualitat a les parròquies i comunitats després de la reforma litúrgica del Concili i també en la formació de cantors i directors». 

 

Veure més fotografies