Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Tarragona celebra el V centenari del naixement de l’arquebisbe Antoni Agustíenviar a un amigoDurant els mesos de maig i juny la Biblioteca del Seminari juntament amb la Biblioteca Pública de Tarragona, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, la Biblioteca Hemeroteca Municipal, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense i el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili han organitzat un cicle de conferències, exposicions i visites culturals al voltant de la figura de l’arquebisbe Antoni Agustí (1517-1586) amb motiu dels cinc cents anys del seu naixement. Tots els actes seran públics, gratuïts i oberts a tothom, excepte les visites culturals que requereixen inscripció prèvia.

Un total de set conferències, tres sortides culturals i tres exposicions resseguiran la figura de l’arquebisbe Antoni Agustí en el Renaixement a Catalunya. L’anàlisi del seu paper en la diplomàcia pontifícia o el repàs als seus anys com a arquebisbe de Tarragona es complementaran amb les seves aportacions a disciplines com la numismàtica, la bibliofília o l’antiquària.

El cicle s’ha inaugurat aquest dia 2 de maig, al Centre Tarraconense El Seminari, amb una conferència titulada «Els diferents homes anomenats Antoni Agustí: de jove erasmista al gat vell obedient al poder de Roma», a càrrec del Dr. Joan Alcina Rovira. L’acte ha comptat amb l’assistència del Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Sr. Jordi Agràs i el director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), Sr. Joan Gómez. 

Antoni Agustí i Albanell va ser arquebisbe de Tarragona entre els anys 1576 i 1586. 


Clicar la icona per descarregar
l'arxiu