Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


El Sr. Arquebisbe presidirà la missa de la solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat al santuarienviar a un amigoMons. Jaume Pujol presidirà la missa de la solemnitat, el dia 27 d’abril a les 11.00 h, a la basílica de la Mare de Déu de Montserrat, celebració que es podrà seguir també a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local, a més de Montserrat Ràdio (100,6FM / www.montserratradio.cat) i de Montserrat TV (www.montserratcomunicacio.cat).

La nit abans, el dia 26 d’abril, se celebrarà la vetlla de Santa Maria. La Vetlla, que començarà a les 21.00 h, comptarà enguany amb les músiques del Llibre Vermell de Montserrat, que interpretaran els instrumentistes i els cantaires de les Joventuts Unides de La Sénia, que enguany celebren el 50è aniversari. A les 22.00 h començarà l’Eucaristia de la Vetlla presidida per Mons. Agustí Cortès, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, que es podrà seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local, a més de Ràdio Estel i de Montserrat Ràdio i Montserrat TV (www.montserratcomunicacio.cat).

La Vetlla de Santa Maria d’enguany estarà caracteritzada pels cants i les pregàries del Llibre Vermell de Montserrat cantats pel cor i pel poble. La «Litúrgia de la Paraula de l’Eucaristia» és sempre més desenvolupada, ja que està composta per tres salms i diverses lectures i, en el moment de l’Ofertori, el P. Abat rep l’ofrena de l’oli simbòlic pel manteniment de llànties que cremen durant tot l’any en la Basílica, i que representen a totes les comarques de Catalunya i també a moviments i institucions que les han anat ofrenant des del 1947. Al final de la Vetlla es resarà la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat del Bisbe Torras i Bages. L’origen de l’actual Vetlla de Santa Maria té el seu origen l’any 1947, en motiu de les festes de l’entronització de la Santa Imatge. Acabada la Vetlla hi haurà una ballada de sardanes a la Plaça de Santa Maria.

Amb motiu de la solemnitat el Museu de Montserrat tindrà jornada de portes obertes el dia 27 d’abril.