Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Antoni Puigverd: «L’Església ha de replegar-se, unir forces i actuar com a ‘hospital de campanya»enviar a un amigoEl reconegut periodista i escriptor Antoni Puigverd va impartir una conferència, organitzada per l’arxiprestat de Reus, el dimecres dia 8 de març al Teatre Auditori Sala Santa Llúcia de Reus.

Davant d’una gran afluència de públic, Puigverd va compartir, des d’un punt de vista crític, diverses notes d’òptica cristiana sobre la cultura del nostre temps. «La predicció de Nietzsche ha pres cos a Catalunya, “Déu ha mort”, i els joves no en tenen ni tan sols notícia», va dir. Segons Antoni Puigverd, Catalunya és el país amb més laïcitat del món i la presència de l’Església als mitjans de comunicació depèn dels valors dominants del moment. «Aquesta presència no es pot reduir a la seva tasca social sinó al que és, en cas contrari acabarà desapareixent», va afirmar.

El periodista gironí va apostar per una Església moderna i tradicional alhora, que sigui capaç de dialogar amb el món sense perdre la seva identitat. Segons Puigverd, actualment valors com el relativisme, el nihilisme —que nega tota creença—, l’anticlericalisme o l’hedonisme són els imperants a la nostra societat.

Sobre la pèrdua de pes de la religió va explicar que «avui dia l’Església catalana ja no té aliats però aquest fet no és un problema sinó una sort perquè està cridada a ser una minoria creativa, com deia el papa emèrit Benet XVI, una veu honesta i clara sense lligams», ha dit. Davant la buidor espiritual present a la societat Puigverd creu que l’Església ha de replegar-se, unir forces i actuar com a «hospital de campanya». «Els grans principis no s’han d’aigualir però s’han d’adaptar a les circumstàncies.» «Cal ser una alternativa a la mundanitat promovent la cultura del trobament i l’amor fraternal», va afegir. El ponent també va fer especial menció del servei de Càritas, que «arriba on l’estat del benestar falla» i ens mostra que «l’amor per minoritari que sigui pot ser molt fort».