Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


800 alumnes de Tarragona participen en la 23a edició de la Marxa de la Solidaritatenviar a un amigoAquesta activitat, organitzada per Mans Unides Tarragona de manera ininterrompuda durant vint-i-tres anys, pretén sensibilitzar els joves de la situació de pobresa que pateixen milers de persones als països en vies de desenvolupament. Amb la seva participació se sumen a la campanya anual de Mans Unides que porta per lema «El món no necessita més menjar, necessita més gent compromesa».

Uns vuit-cents alumnes de secundària de deu centres educatius de Tarragona s’han congregat aquest dimecres, dia 22 de febrer, a l’auditori del Camp de Mart per a iniciar la marxa de deu quilòmetres fins el Santuari del Loreto. En aquest auditori diversos representants de cada escola han llegit els seus propis manifestos comprometent-se a favor de la pau, la tolerància, el voluntariat o els refugiats, entre d’altres. De tornada, a la plaça de la Font, davant l’Ajuntament de la ciutat, es llegirà el manifest final a càrrec d’alumnes del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona.

En l’acte inicial, conduït i animat amb cants per Mn. Joan Àguila, la presidenta de Mans Unides Tarragona, Esther Freijanes, ha destacat que ja són més de 20.000 alumnes els que han participat en aquesta Marxa des dels seus inicis. Freijanes ha recordat que avui dia «800 milions de persones passen fam», fet que ha qualificat com un «escàndol contra la salut». La presidenta de Mans Unides ha subratllat que el dret a l’alimentació és inherent a tota persona humana i que cal lluitar contra l’especulació alimentària acompanyant els més pobres i educant a favor d’una vida solidària i sostenible. «Iniciatives com aquesta d’avui contribueixen a acabar amb la fam al món», ha afegit.

El projecte educatiu d’aquest any: La construcció de quatre noves aules a Madagascar

Aquest any el projecte educatiu triat pels deu centres educatius  participants consisteix en la construcció de quatre noves aules per a alumnes del col·legi de Batxillerat Don Giustiniano que es troba en un barri perifèric d’Antananarivo, capital de Madagascar.

Davant la situació de molts joves de no poder continuar el Batxillerat a l’escola per manca d’infraestructures, la parròquia va posar en marxa en el seu propi terreny el col·legi de Batxillerat, que actualment compta amb sis aules malgrat tenir una demanda molt més elevada. És per això que la parròquia ha sol·licitat a Mans Unides la construcció de 4 aules noves per acollir els estudiants en condicions dignes i adequades. Aquest projecte beneficiarà a 140 alumnes.

Els deu centres educatius participants en la Marxa han estat el Col·legi Sant Pau Apòstol, el Col·legi Joan Roig, l’escola Joan XXIII de Bonavista, La Salle de Torreforta, Santa Teresa de Jesús, Vedruna Sagrat Cor, Lestonnac-L’Ensenyança, Sant Domènec de Guzman, Mare de Déu del Carme i l’Institut Martí Franquès de Tarragona.